Smaki PRL-u.
Pamiętasz je jeszcze?

Pamiętasz, co jadło się w czasach PRL-u? Przenieś się w czasie i sprawdź swoją wiedzę.
Twój wynik:

1 / 10 W czasach PRL-u podawano śledzia po...

polsku
rosyjsku
japońsku

2 / 10 Ścinki rybne, ryż i pulpa pomidorowa to:

paprykarz szczeciński
konserwa turystyczna
gulasz rybny

3 / 10 Jaką wędlinę smażono w panierce i podawano jako danie obiadowe?

salceson
parówki
mortadelę

4 / 10 Deser, w którym można było znaleźć rodzynki, rum i bitą śmietanę nazywał się:

krem sułtański
ajerkoniak
piszinger

5 / 10 Zimne nóżki to inaczej:

galaretki mięsne
zupa gulaszowa
panierowane udka

6 / 10 Z jakiego mięsa powinien być zrobiony prawdziwy tatar?

wieprzowego
baraniego
wołowego

7 / 10 Jak nazywał się zamiennik Coca-Coli?

Coca-Pola
Polo Cockta
Polo-Cola

8 / 10 Jak nazywało się ciasto parzone z kremem budyniowym?

karpatka
wuzetka
napoleonka

9 / 10 Z jakiego mleka robiło się blok czekoladowy?

w proszku
kwaśnego
koziego

10 / 10 Z czego zrobiony był bryzol?

z jajek
z mięsa
z bitej śmietany