Pamiętasz te przysmaki z PRL-u? Młodzież nie ma szans

Pamiętasz te przysmaki z PRL-u?
Młodzież nie ma szans

Te dania, słodycze i napoje towarzyszyły nam każdego dnia w czasach PRL-u. Pamiętasz je jeszcze?
Twój wynik:

1 / 10 Z czym podawano zupę szczawiową?

z jajkiem
z chlebem
z ryżem

2 / 10 W jaki sposób podawano śledzia?

po polsku
po rosyjsku
po japońsku

3 / 10 Schab był towarem luksusowym, dlatego kotlety często robiono z:

kalafiora
mortadeli
kiełbasy żywieckiej

4 / 10 Deser z utartych żółtek i cukru pudru nazywał się:

krem sułtański
pishinger
kogel-mogel

5 / 10 Który z tych produktów nie był składnikiem kremu sułtańskiego?

rum
rodzynki
ryż preparowany

6 / 10 Przysmak, który udawał czekoladę to:

wuzetka
blok czekoladowy
pishinger

7 / 10 W jakim sosie najczęściej podawano ozorki?

musztardowym
serowym
chrzanowym

8 / 10 Czym było Koukou Roukou?

czekoladą
wafelkiem
napojem czekoladowym

9 / 10 Ścinki ryby, ryż i pulpa pomidorowa. Wiesz, o jakim daniu mowa?

o sałatce rybnej
o śledziu po japońsku
o paprykarzu szczecińskim

10 / 10 Co było głównym składnikiem zimnych nóżek?

nóżki z kurczaka
nóżki wieprzowe
nóżki z królika