Pamiętasz dania z czasów PRL-u?

Wróć do czasów barów mlecznych i domowych przetworów! Smaki PRL-u czekają, byś odkrył je na nowo i sprawdził, które z nich pamiętasz najlepiej.
Twój wynik:

1 / 10 Krem sułtański to:

krem do karpatki
deser z bitej śmietany, rodzynek i rumu
zupa krem z warzyw

2 / 10 Ryż, ścinki rybne i pulpa pomidorowa to:

paprykarz szczeciński
rolmopsy
sałatka rybna

3 / 10 Jak nazywała się popularna guma do żucia?

Donald
Mickey

4 / 10 Z czego robiono blok czekoladowy?

z mleka skondensowanego i herbatników
z mleka w proszku i herbatników
z kwaśnego mleka i biszkoptów

5 / 10 Lorneta podawana do meduzy to:

szklanka wody
kieliszek wódki
zimne piwo

6 / 10 Z czym podawano zupę szczawiową?

z kefirem
z chlebem
z jajkiem

7 / 10 Co zastępowało schab w kotletach?

kiełbasa żywiecka
mortadela
salceson

8 / 10 Zupa „nic” była robiona na:

mleku
rosole
pomidorach

9 / 10 Z jakiego mięsa były robione kotlety pożarskie?

z wołowego
z wieprzowego
z drobiowego

10 / 10 Kultowa sałatka z czasów PRL-u to:

sałatka jarzynowa
sałatka domowa
sałatka makaronowa